f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Återupptäck brädspel för en trevlig stund med familj och vänner

Vem av oss brukade inte älska att spela brädspel för många år sedan. Brädspelen vi njöt av i vår barndom, med alla deras pjäser och kort och färger, är inte något många barn eller familjer idag skulle tänka på när de överväger underhållningsval. Men av sentimentala skäl ligger kartongerna där, gamla och dammiga, på hög på många garage eller vindshyllor i väntan på att återupptäckas.

Brädspel har inspirerat mycket genom åren

Visste du om att brädspel har inspirerat mycket annat genom åren? Det mest uppenbara exemplet är filmen Jumanji som helt klart dragit stor inspiration från brädspel. Men även filmer såsom The Surrounding GameOuija: Origin Of Evil och Battleship har dragit stor inspiration av brädspel.

Även casinospel har dragit stor inspiration från brädspel genom åren. Exempelvis spelet hyper strike som använder sig av klassiska brädspelsfunktioner så som snurrande hjul och dylikt. 

Men även en hel del digitala spel har hämtat inspiration från brädspel, såsom Mario Party som liknas en hel del vid klassiska brädspel. 

Brädspel ger sociala färdigheter och stärker samarbeten

Det finns ytterligare ett lager som är värt att överväga. När vi ofta lär oss gillar vi att se vad andra gör. Detta hjälper oss att reflektera över vår egen prestation. 

En del av oss frågar varför människor gör saker på ett visst sätt och försöker sedan replikera detta för att förbättra deras förståelse. Vi modellerar detta i mitt hem, eller vi spelar mycket kortspel för underhållning. Få alla tips du behöver för underhållning i artikeln Så Säkrar Du Helgens Underhållning. 

Ofta under spelets gång, när vi lär oss det eller om någon gör ett dåligt val, pausar vi och diskuterar strategin. Genom att göra detta har vi sett att flickornas förmåga att skräddarsy sitt förhållningssätt har förbättrats. 

De är nu formidabla motståndare. Att uppmuntra barn att formulera skäl för val och sedan förstå konsekvenserna av sina val är nyckeln till att få ut det mesta pedagogiska av att spela spel.

Det finns ett växande antal kooperativa brädspel som involverar ett antal personer som arbetar tillsammans för att vinna ett scenario; de som folk kanske känner till är PandemicForbidden Island, naturligtvis alla ”escape room-spel”. 

Dessa spel involverar komplext koordinerat spel, med ett antal olika scenarier som uppstår och olika färdigheter tillgängliga för att lösa dem. Dessa spel utvecklar samarbete (uppenbarligen) och beräkningstänkande som båda identifieras som färdigheter som krävs för framgång nuförtiden, vilket visas i denna studie från 2018.

Väl rätt typ av brädspel

Spel nuförtiden inkluderar klassiker som Fia med knuff, Monopol, Game of Life. Fyra i rad och så vidare. Men det finns även en hel del nya spel att välja bland. Deras design är mer invecklad, och mekaniken tillåter många lager av strategi för att försöka vinna spelet. 

Vissa spel är samarbetsvilliga, vissa spel kräver ett hänsynslöst tillvägagångssätt och andra kräver högt tänkande för att vinna över långa tider. Under de senaste tjugo åren har vi sett en ökning av spelbutiker och spelkaféer, samt en stor befolkning som regelbundet spelar dessa spel.

Det finns med andra ord väldigt många olika typer av spel vilket gör att det finns gott om alternativ där ute. Välj rätt spel för just dig och din familj, eller dina vänner, för att ni ska kunna ha så kul som möjligt.

You don't have permission to register