f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Källa: Pexels https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-holding-ceramic-mug-6801874/

Den nya tradingstrategin: Automatiserad handel

Det är både trendigt och fördelaktigt att syssla med trading. Det spelar ingen roll om det är på tillgångar som kryptovalutor eller aktier.

De senaste åren har tradingmarknaden genomgått en omfattande utveckling. Det har resulterat i att handeln sker allt snabbare. och den går så snabbt att vi människor inte hinner med. För att inte gå miste om marknadsrörelserna har det blivit möjligt att handla automatiskt.

Vad är automatiserad handel?

Den automatiserade handeln har många namn. Du kanske har hört talas om robothandel, algohandel eller algoritmisk handel. Alla dessa syftar på samma sak.

I stället för att det är du som sitter och väljer om du ska köpa eller sälja tillgångar, låter du en programvara göra det åt dig. Dessa kan reagera på markandsrörelser mycket snabbare än en människa. Det finns lite olika varianter av automatiserad handel men de tre vanligaste involverar robotar, egna algoritmer och kopiering.

Tre varianter av automatiserad handel 

Tradingrobotar

En tradingrobot är en enkel variant av automatiserad handel. Här skaffar du en programvara som sköter din handel åt dig. Du behöver inte kontrollera algoritmerna själv utan en robot, eller bot, gör det åt dig. Allt du behöver göra är att investera ditt kapital och betala en avgift för att du använder tjänsten.

Det finns lite olika typer av tradingrobotar. Några låter dig välja vilka tillgångar du vill att roboten ska handla med. Andra är inriktade på specifika tillgångar. Ett exempel är Bitcoin Code. Det är en kryptorobot som inriktar sig på bitcoin, som är en av de mest populära kryptovalutorna. Den är enkel att använda och kompatibel med flera handelsplattformar. Användare har hela tiden kontakt med en personlig investeringsrådgivare som hjälper till med allt från insättning till inställningar. Därefter är det bara att luta sig tillbaka.

Tradingalgoritmer

En tradingalgoritm är det som en tradingrobot använder sig av. Om du är kunnig inom trading, och kodning, kan du sätt upp din egen tradingalgoritm.

En algoritm är ett program som är skrivet efter en specifik ordning. Enligt Internetstiftelsen kan det liknas vid ett recept. Algoritmen startar inte en försäljning eller ett köp förrän alla steg i programmet har genomförts, eller alla krav har uppnåtts.

För det mesta är det enkelt att komma i gång med att skriva sina egna algoritmer. Det finns handelsplattformar, som t.ex. MetaTrader 4, som låter dig sätta upp egna algoritmer och förser dig med hjälpsamma instruktionsanvisningar. Algoritmerna byggs upp genom att ange utvalda indikatorer och stoppgränser. De anpassas sedan efter specifika tillgångar.


Källa: Pexels

Copy trading

En annan typ av automatiserad handel är något som kallas för copy trading. I det här fallet behöver du inte tänka på algoritmer eller robotar. Du kopierar i stället en annan, mänsklig, handlares investeringskonto. När hen köper eller säljer bitcoins eller Apple-aktier kommer du automatiskt att göra det också, fast för en summa som är anpassad efter dig.

Automatiserad handel verkar vara här för att stanna. Det passar nybörjare som vill komma i gång med trading och de som inte har tid att följa prisrörelserna själv. Vilken variant som passar dig beror helt på vad du vill investera i.

You don't have permission to register