f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Dessa appar är ovärderliga att ha i mobilen

När du köper en ny mobil idag kommer den ha flera appar förinstallerade. Många av dessa är bra, men flera är också sådana appar som vi aldrig kommer använda, och i ärlighetens namn är det nog få av oss som ens har koll på vad alla appar är till för. Det finns dock även sådana appar som inte kommer förinstallerade, men som faktiskt borde vara det. Några sådana appar ska vi tipsa om idag.

BankID-appen

BankID är en app som underlättar vardagen otroligt mycket, och den kan hjälpa dig med en väldigt stor bredd av saker. Till exempel kan du spela casino online utan konto med hjälp av ditt BankID. Du behöver då inte genomgå någon långdragen registreringsprocess. Istället fyller du i ditt personnummer och bekräftar med BankID. Därefter är det bara att snabbt fylla i dina kontaktuppgifter och så är det hela färdigt. På samma sätt fungerar det om du till exempel vill bli medlem i en kundklubb som erbjuder sina medlemmar möjlighet att registrera sig via BankID.

Givetvis är BankID också en riktig guldapp när det kommer till kontakt med myndigheter och liknande. Med BankID kan du logga in i stort sett överallt och få tillgång till en mängd information om dig själv. Du kan boka läkarbesök, läsa dina sjukjournaler, beställa medicin, avboka tandläkaren – ja allt möjligt. BankID är en app som helt klart borde tillhöra de förinstallerade apparna i mobilen.

Swish

Att Swisha pengar är en företeelse som underlättar transaktioner något otroligt. Behöver du låna en slant eller ska du kanske betala tillbaka det du är skyldig någon sedan tidigare? I så fall är det bara att öppna din Swish-app, fylla i det mobilnummer som din vän registrerat mot sitt bankkonto, och sedan genomföra swishen. Pengarna förs omedelbart över till din väns konto och denne kan därefter använda dem direkt. Det fina med Swish är att appen inte kostar något att ladda ner, ha eller använda. Den är hundra procent kostnadsfri, oavsett hur många eller få swishar du genomför.

En annan sak som är väldigt bra med Swish är att du inte bara kan använda det för att swisha pengar till vänner och familj. Du kan också betala i många butiker, både online och i den fysiska världen. Även dessa transaktioner är kostnadsfria för dig som swishar, och det är sällan som butikerna tar ut någon kostnad för detta.

112-appen

Har du hört talas om den app som SOS Alarm har? Denna brukar kallas för SOS Alarm-appen, eller 112-appen, och det är en app som är väldigt bra att ha i mobilen. Den kan nämligen hjälpa till att hålla dig säker på flera sätt.

För det första kommer denna applikation att skicka ut meddelanden till din mobil när det har hänt något i ditt närområde som du behöver veta om. Det kan till exempel vara att det brinner någonstans så att du behöver vara observant på om det sprids brandrök, men det kan också vara att det finns hinder för framkomligheten, till exempel genom vägarbeten, nedfallna träd eller trafikolyckor.

Appen har också en inbyggd GPS-funktion som gör att du kan lokaliseras om du har gått vilse någonstans. Man kan då pejla in din mobil och hitta var du befinner dig, vilket såklart är en väldigt stor trygghet.

You don't have permission to register