f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Hitta rätt företagslån i Sverige – så går du tillväga

Det finns många anledningar till att ett företag behöver tillskott i kassan, och oftare än inte handlar det om att ge företaget bästa möjliga chans att utvecklas i rätt riktning. Ibland går det exempelvis så bra att bolaget expanderar snabbare än vad som var tänkt, andra gånger kan det vara nödvändigt med tillskott för att nya uppdrag rullar in innan existerande kunder hunnit betala sina fakturor.  

Oavsett anledning kan det vara en djungel att hitta rätt bland alla långivare som finns på marknaden.

Ta hjälp för att hitta rätt lån

En av de bästa sakerna du kan göra när du och ditt företag ska ta ett lån är att låta en jämförelsesajt guida dig rätt. En hemsida som är specifikt utformad för att du ska hitta bäst företagslån kommer att ge dig all information du behöver och låta dig ställa de olika långivarna mot varandra.

Att helt på egen hand leta fram olika alternativa långivare kan vara näst intill omöjligt. Med hjälp av en jämförelsesajt får du helt enkelt en tydligare överblick och information som garanterar att du hittar lånet som passar ditt företags behov allra bäst.

Det finns nämligen lån som passar olika bra till olika typer av företag.

Så fungerar det

Det finns som sagt många olika företagslån och en hel del olika långivare, så hur du går tillväga i din ansökan om ett lån kan variera en hel del. Med det sagt finns det även många likheter mellan de olika företagslånen som erbjuds.

Majoriteten av alla långivare brukar kräva att ditt företag är registrerat som ett aktiebolag, men även så kallade kommanditbolag brukar kunna ansöka om företagslån utan några större problem. Har du en enskild firma finns det sannolikt andra, mer passande, lånetyper att vända sig till, som inte nödvändigtvis berörs i den här artikeln. Vilken bolagsform ditt företag än har så kan du räkna med att det också kommer att ställas krav på att det är registrerat i Sverige.

Hur mycket pengar du kan låna kan också variera kraftigt. Det finns långivare som erbjuder lån på så lite som 10 000 kronor, men du kan också få låna betydligt större summor. Bland långivarna som finns på jämförelsesajten, som vi hänvisade till under den föregående rubriken, finns det exempelvis aktörer som lånar ut upp till 6 miljoner kronor.

Huruvida du får avslag eller inte baseras på en rad olika variabler, som till exempel hur mycket ditt företag omsätter och hur länge det har existerat. Numera brukar det gå väldigt fort att få besked. Det är inte ovanligt att det bara tar någon dag, men i många fall kan du till och med få tillgång till de lånade pengarna inom 24 timmar.

Vad du sedan bör använda de lånade pengarna till beror helt och hållet på företagets unika situation. Många tar ett företagslån för att exempelvis köpa ny utrustning, som stöd när fler anställda måste förvärvas eller när företaget har möjlighet att utforska nya, lukrativa möjligheter.

Det du bör vara försiktig med är att ta ett lån för att enbart täcka upp för företagets utgifter, utan att det långsiktigt lägger grunden till nya intäkter. Ett företagslån bör snarare tas i ett tillfälle då företaget står på en trygg ekonomisk grund.

You don't have permission to register