f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Smycken bär på budskap

Smycken har genom tiderna och i alla kulturer haft en stor betydelse för människan. Även i litteraturen spelar smycken en större roll om man tänker på den lilla sjöjungfruns pärla eller Sagan om ringen.

På högtider som till exempel påsk och jul eller födelsedagar och namnsdagar är det populärt att ge bort smycken som gåva till sin eller sina käraste. Ett vackert halsband, snygga örhängen, ett personligt armband eller en brosch kan övertygande förmedla djup kärlek eller vänskap.

Det finns många olika slags smycken och långt ifrån alla är tillverkade av någon sorts metall, som tankarna lär gå till först. Trä och annat växtmaterial, plast, alla sorts mineraler som ädelstenar, lera, djurben, horn, tyg, pärlemor, fiskben, päls och förstås metaller som guld, silver, titan, palladium, brons, koppar, järn och stål ligger till grund för en myriad av färger och skepnader som endast den mänskliga fantasin eller fysikens lagar sätter gränser för. Även permanenta signalement som tatueringar kan räknas som smycken.

Smyckens olika betydelse

Smycken kan bära ett löfte (till exempel en förlovningsring) eller ett minne, visa civil status (vigselring) eller familjär härkomst i form av ett familjevapen.
En betydande roll har smycken alltid spelat som tecken för social och ekonomisk tillhörighet. Och liksom idag fanns det redan för hundratals år sedan behovet och i dess spår fyndiga tekniker för att efterlikna de rikas smycken. Medan de välbärgade aristokraterna hade råd att äga smycken gjorda av äkta pärlor, fick de mindre förmögna nöja sig med ”pärlor” tillverkade av blåst glas och krossade fiskfjäll. Men trenden gick även åt andra hållet när böndernas smycken i romantikens tid med sitt folkliga ideal blev åtråvärda för städernas borgare och kulturelit.

Finn ett smycke som passar dig eller din käraste

Du kan finna ett stort sortiment av fina smycken på Valmano. Här får du en exakt beskrivning av smycket i fråga: materialsammansättning, vikt, storlek, målgrupp (kvinna, man eller barn) och detaljerade bilder gör det enkelt för dig att hitta ett smycke som passar just dig eller någon du vill glädja med en vacker gåva. Surfa igenom en stor samling av halsband, armband, vristlänkar, broscher, örhängen, ringar, manschettknappar och digitala eller analoga armbandsur. Du kan även söka specifikt efter material som t ex guld, silver, pärlor och palladium eller ett av de 107 märken som Valmano erbjuder. Om du vill veta mer om hur du tar hand om smycket, så finner du även noggranna skötselråd för varje produkt. När du har bestämt dig för ett smycke, kan du enkelt betala med Klarna, kreditkort, Paypal, Amazon Pay eller Trustly och sedan vänta tills DHL International levererar köpet direkt till dig.

Facit

Smycken har alltid varit en del av den mänskliga kulturen och tjänat olika ändamål som att förtydliga bärarens status, understryka dess personlighet och att förädla dess utseende. Även som gåva på högtider eller födelsedagar spelar smycken en betydande roll, som uttryck av kärlek eller djup vänskap till den personen som får gåvan.
En bra möjlighet att hitta smycken erbjuder Valmano.
Här finner man detaljerad information på ett stort sortiment av produkter och kan smidigt köpa det smycket man faller för.

 

You don't have permission to register