Nordens största djurpark, Kolmårdens djurpark, sträcker sig över en yta på 1,75 kvadratkilometer och ligger strategiskt placerad 18 kilometer nordost om Norrköping vid Bråvikens norra strand. Kolmården har varit ett föredraget turistmål sedan den öppnade sina portar för allmänheten den 27 maj 1965. Dess grundare, Ulf Svensson, hade en vision om att skapa en plats där människor kunde uppleva djurens underbara värld på nära håll. Med cirka 80 olika arter, inklusive flera utrotningshotade, tar Kolmårdens djurpark nu emot över 700 000 besökare varje sommar, vilket gör det till en av Sveriges största semesterdestinationer.

Parkens Höjdpunkter

Kolmårdens djurpark är mycket mer än bara en plats att se djur; det är en fullfjädrad upplevelsepark med aktiviteter och attraktioner som passar besökare i alla åldrar.

Bland dessa attraktioner är Marine World och dess populära Delfinshowen Life. Denna show har inte bara underhållit tusentals besökare utan har också lyckats öka medvetenheten om de problem som marina djur, inklusive delfiner, står inför.

Tiger World är en annan spektakulär attraktion där besökare kan komma nära sibiriska tigrar och asiatiska vildhundar. Djurparken tar medvetet upp bevarandet av dessa arter i sitt program, vilket gör detta till en både spännande och lärorik upplevelse.

För dem som föredrar att uppleva djuren i sin naturliga miljö, erbjuder Safariparken en oförglömlig resa. Från en linbana kan besökare observera olika djurarter från höjder mellan fyra och 25 meter.

Bamses värld, en temapark baserad på den älskade svenska tecknade figuren Bamse, är en perfekt plats för familjer med små barn. Barnen kan träffa Bamse och hans vänner, besöka de olika karaktärernas hus och njuta av flera roliga attraktioner.

Parken erbjuder också rovfågelshower, där besökare kan se stora och snabba rovfåglar flyga fritt över Kolmårdens djurpark. Detta är en av de mest populära attraktionerna i parken och tillhandahåller en unik inblick i rovfåglarnas värld.

Från det stora Aparium, med gorillor, schimpanser och gibbons, till den imponerande Elefantinstallationen Kolosseum, fortsätter Kolmården att fängsla sina besökare med sin diversifierade fauna och engagemang för djurbevarande.

Boende

För de som önskar förlänga sin vistelse erbjuder Kolmårdens djurpark flera boendealternativ. Det stora Vildmarkshotellet, beläget vid Bråvikens strand, erbjuder 213 rum och flera faciliteter, inklusive ett spa, en konferensavdelning och ett äventyrsbad. Dessutom erbjuder djurparken vandrarhemmet Varglyan och den exklusiva Safari Camp för de som önskar en mer unik övernattning.

Något för alla

Från sina blygsamma början har Kolmårdens djurpark vuxit till att bli en av Nordens mest framstående djurparker och attraktioner. Djurparkens kontinuerliga engagemang för att skydda och bevara djurlivet, samtidigt som den ger besökare möjlighet att uppleva djur i deras naturliga habitat, gör det till ett omissbart resmål i Sverige. Med en bred mångfald av djurarter, engagerande attraktioner och boendealternativ, erbjuder Kolmårdens djurpark något för alla. Betyget blir 9 av 10 möjliga.