Sverige har ett brett utbud av nöjesparker och djurparker som passar perfekt för barnfamiljer som vill ha en rolig och minnesvärd dag tillsammans. Oavsett om ni är ute efter spänning i karuseller eller fascineras av djur från hela världen, finns det något för alla. Här är några av de mest populära destinationerna som kan inspirera till ert nästa familjeäventyr.

Gröna Lund – Stockholms nöjesmetropol

Gröna Lund, beläget på Djurgården i Stockholm, är en av Sveriges mest kända nöjesparker. Här finns något för alla åldrar – från nervkittlande åkattraktioner som berg- och dalbanor till lugnare karuseller för de yngsta. Förutom åkattraktioner erbjuder Gröna Lund också spännande underhållning som konserter och barnföreställningar, vilket gör det till en komplett upplevelse för hela familjen.

Läs mer om Gröna Lund här

Liseberg – En värld av äventyr i Göteborg

Liseberg i Göteborg är en av Europas bästa nöjesparker och ett måste för alla barnfamiljer. Här finns attraktioner för både stora och små, som den hisnande Helix och den familjevänliga Kaninlandet. Liseberg är inte bara nöjespark – under vintermånaderna förvandlas parken till en sagolik julmarknad med isbanor och glittrande ljus. Ett besök på Liseberg är alltid ett äventyr, oavsett tid på året.

Läs mer om Liseberg här

Kolmården – Nordens största djurpark

Kolmårdens djurpark, belägen utanför Norrköping, är den största djurparken i Norden och en favorit bland barnfamiljer. Här kan ni möta djur från hela världen, som lejon, giraffer och delfiner. För de lite äventyrslystna finns också Bamses Värld, en temapark baserad på den populära svenska serietidningen. Missa inte heller linbanan som ger en fantastisk utsikt över djuren och parken.

Läs mer om Kolmården här

Skansen – Djuren och historien på ett och samma ställe

Skansen på Djurgården i Stockholm är både en djurpark och ett friluftsmuseum där ni kan lära er om Sveriges historia och kultur. Här finns nordiska djur som älgar, vargar och björnar, samt en barnvänlig zoo-del där de minsta kan komma nära kaniner, getter och andra smådjur. Med sina historiska byggnader och traditionella svenska evenemang är Skansen en unik blandning av nöje och lärande.

Läs mer om Skansen här

Astrid Lindgrens Värld – Sagolikt för barnen

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är en temapark där barnens favoritkaraktärer från Astrid Lindgrens böcker kommer till liv. Här kan ni besöka Villa Villekulla, träffa Pippi Långstrump och se teaterföreställningar som baseras på Astrid Lindgrens berättelser. För familjer som älskar hennes böcker är detta en oförglömlig upplevelse där fantasin får fritt spelrum.

Läs mer om Astrid Lindgrens Värld här

Furuviksparken – Kombinationen av djur och nöjen

Furuviksparken utanför Gävle är en charmig kombination av djurpark och nöjespark. Här kan ni både träffa exotiska djur som schimpanser och åka roliga karuseller. Parken har också en badplats och en cirkusarena, vilket gör det till en perfekt plats för en hel dags familjeäventyr. Furuvik är särskilt känt för sina insatser för att bevara utrotningshotade arter.

Läs mer om Furuviksparken här

High Chaparral – Den vilda västern i Småland

För barnfamiljer som söker ett unikt äventyr är High Chaparral i Småland en oförglömlig upplevelse. Denna temapark tar er tillbaka till den vilda västern med cowboys, indianer och ånglok. Här kan barnen delta i teaterföreställningar, guldvaskning och åka häst och vagn. High Chaparral erbjuder en fantastisk chans att kliva in i en annan tid och plats, vilket gör det till ett spännande alternativ till traditionella nöjesparker.

Läs mer om High Chaparral här

Ölands djurpark – Djur, nöje och vattenland

Ölands djurpark kombinerar djurpark, nöjespark och vattenland, vilket gör det till en ultimat destination för barnfamiljer. Här kan ni träffa exotiska djur som tigrar och apor, åka spännande karuseller och avsluta dagen med ett dopp i vattenlandet. Med sin variation av aktiviteter är Ölands djurpark ett perfekt resmål för en heldag full av äventyr och glädje.

Läs mer om Ölands djurpark här

Skara Sommarland – Vatten och äventyr i Västergötland

Skara Sommarland är Sveriges största vatten- och nöjespark, belägen i Västergötland. Här hittar ni allt från vattenrutschbanor och pooler till tivoliattraktioner och gokartbanor. För familjer som älskar vattenlekar och spännande aktiviteter är Skara Sommarland en självklar destination under sommaren.

Läs mer om Skara Sommarland här

Planera ert nästa äventyr

Sveriges nöjesparker och djurparker erbjuder oändliga möjligheter för roliga och lärorika dagar med familjen. Oavsett vilken park ni väljer att besöka, är en sak säker – ni kommer att skapa minnen som varar länge. Så packa ryggsäcken, ta med kameran och förbered er på en oförglömlig dag fylld av skratt och äventyr!